• Nazovite nas: 01 2323 950
  • ma-lu@ma-lu.com

Samostalni računovođa – obrazovanje u učionici

Samostalni računovođa – obrazovanje u učionici

Prednosti učenja u učionici:

  • učenje u grupi,
  • komunikacija sa drugim polaznicima,
  • interakcija s profesorom,
  • upoznavanje i stvaranje novih kontakata…

Redovna nastava se održava u prostorijama škole i to prema slijedećem rasporedu:

1.  Redovna nastava

Kroz to vrijeme uči se popunjavanje naloga za plaćanje, mjenice i zadužnice, popunjavanje putnog naloga, knjiženje ulaznih računa domaćih i stranih dobavljača, knjiženje izvoda s žiro računa,vođenje i knjiženje blagajne, izradu isplatne liste, knjiženje veleprodaje, maloprodaje, proizvodnje i ugostiteljstava, uči se kako obračunati i prijaviti PDV, kako knjižiti tečajne razlike, kako iskazati financijski rezultat i kako ga proknjižiti i niz drugih sadržaja s ciljem da se zna voditi računovodstvo u uslužnim, trgovačkim, proizvodnim, ugostiteljskim i ostalim djelatnostima.

Traje prva dva tjedna u večernjim satima

2.  Konzultativno – instruktivna nastava

Polaznici dobiju Zbirku zadataka koju obrađuju kod kuće, a ona predstavlja zadatke iz svih područja u računovodstvu, te se na taj način primjenjuje stečeno znanje. Polaznik dolazi po potrebi na konzultacije i pri tome mu je omogućen neograničen individualan rad s mentorom.
Cilj je izrade Zbirke zadataka da se polaznika pripremi za 3. dio – obrada dokumentacije u računovodstvu na instaliranom knjigovodstvenom programu na računalu

Traje treći i četvrti tjedan

3.  Rad za računalom – primjena računovodstva

Za svakog učenika osigurano je računalo s knjigovodstvenim programom.Polaznik se upoznaje s knjigovodstvenim programom, nakon toga se unose potrebni matični podaci o partnerima, djelatnicima, artiklima, vrstama dokumenata a iza toga slijedi knjiženje računovodstvenih dokumenata… raznih ,iskazivanje PDV-a, obračun plaće, izrada financijskog rezultata. Ovaj dio nastave pomaže lakšem snalaženju u rješavanju 4. dijela učenja – PRAKSE.

Traje peti i šesti tjedan a obavlja se u večernjim satima

4.  Praksa – konzultativno-instruktivna nastava

Polaznik dobije uvezanu dokumentaciju jednog trgovačkog društva koje se bavi raznim djelatnostima. Obradu dokumentacije koju mi zovemo PRAKSA polaznik obrađuje kod kuće, obrađuje je ručno, kako bi polaznik postao sasvim samostalan, a ne da dio knjiži knjigovodstveni program a dio on. Prilikom izrade PRAKSE polaznik se koristi našim priručnikom i konzultacijama – individualan rad s mentorom je vremenski neograničen.

Traje četiri tjedna

STJECANJE RADNE PRAKSE:

Svakom polazniku se osigurava bez naknade demo verzija knjigovodstvenog programa DOMINO IS koji instalirate na vlastito računalo  i radni materijal nove tvrtke, čime mu se omogućava stjecanje radne prakse iz računovodstva na računalu.

Prilikom stjecanja radne prakse pružamo Vam besplatnu podršku na našem pozivnom centru (pozivanje i razgovor se obavlja po cijeni lokalnog poziva).

Polaznici mogu ovo stjecanje radne prakse obavljati ili kod nas ili  u svom domu.

POLAGANJE ISPITA:

Ispit se polaže u Zagrebu onda kada polaznik procijeni da je spreman. Ispit je pismeni.

Po položenom  ispitu dobiva se uvjerenje da je polaznik osposobljen za samostalnog računovođu, koje se upisuje u radnu knjižicu.

CJENIK OSPOSOBLJAVANJA:

Plaćanje kreditnim karticama
Prije 3.900.00 kuna – Sada samo 2.200,00 kuna.

Plaćanje gotovinom ili po predračunu
Prije 3.500.00 kuna – Sada samo 2.000,00 kuna